Soita 020 7694 340

*pakolliset kentät

PALVELUNUMERO 24/7

020 7694 340


STENSIILIT

HP Etch stensiilit täyttävät erittäin korkeat vaatimukset ja ne valmistetaan IPC standardien mukaisesti. HP Etchin monitasostensiilit sekä NI-PTFE pinnoitetut stensiilit mahdollistavat optimaalisen lopputuloksen.

HP Etchin stensiilien edut:
 • hinta sama riippumatta aukkojen lukumäärästä
 • käytössä paras teräsmateriaali, hienorakeinen 1-2 µm teräs
 • pastan erinomainen irtoaminen
  • teräksen pieni raekoko
  • aukkojen alapinnan päästökulma (katso kuva oikealla)
  • NI-PTFE pinnoitus, HP Etch patentoitu 2005
 • saatavilla sekä yksi- että monitasostensiilit
 • stensiilit irtona tai kehyksillä
 • kaikilla paksuuksilla: 0,030 mm – 0,350 mm
 • erinomainen tekninen tuki


Monitasostensiilit

Piirilevylle asennettavien komponenttien kokoerot saattavat olla hyvinkin suuria, ja ne vaativat eri määrän juotospastaa. Tasapaksun stensiilin valinta merkitsee kompromissia, paras valinta on tasostensiili joka mahdollistaa oikean määrän juotospastaa jokaiselle komponentille.

Monitasostensiilien porrastuksia kutsutaan nimillä "step-down" ja "step-up", mikäli stensiilin alapinnasta tehdään ohuempi puhutaan avarrusetsauksesta. Porrastuksen suosituksia annetaan teollisuusstandardissa IPC-7525B "Guidelines for Stencil design".

Porrastus tehdään yleensä 0,2 mm:stä eri portain 0,08 mm:iin, mutta asiakkaille on toimitettu jopa 0,02 mm paksuuksia.NI-PTFE pinnoitetut stensiilit

Nikkeli-PTFE (Teflon) pienetää pintaenergiaa, mikä parantaa pinnan irtoamisominaisuuksia. HP Etch on patentoinut ℗ stensiilien NI-PTFE pinnoitteen jo vuonna 2005.

Sileä pinta ja tarkkuusetsauksella aikaansaatu irtoamiskulma yhdessä NI-PTFE pinnoitteen kanssa tarjoavat parhaat mahdolliset edellytykset sekä aukkojen täytölle että pastan irtoamiselle stensiilistä.

NI-PTFE -pinnoitetun stensiilin edut:
- juotospasta irtoaa aukoista helpommin
- toistettavuus pastan levityksessä paranee
- pinnoite mahdollistaa pienempien aukkojen käytön
- pinnoite helpottaa alapinnan puhdistusta ja pesua
- parantaa painokoneen käytettävyyttä
- kiertoajat kuivauksessa lyhenevät
Korjausstensiilit ja Miniscreen Printterit

Saatavana myös Miniscreen Printteri korjauslaite pohjatulpalla tai ilman sekä erilaiset korjausstensiilit kaikentyyppisille komponenteille ja piirilevyille.Raakkelit - Pastanpainoterät - Squeegees

Valmistamme ruostumattomasta teräksestä raakkeleita kaikkiin markkinoilla esiintyviin painokoneisiin, materiaalin paksuus, mitat ja reikäkuvio täysin toivomustenne mukaisena.

Valikoimastamme löytyy mm. DEK, Dekra, Fuji, MPM, SM Tech, Speedprint ja muut terät (noin 200 erilaista terämallia valmiina)

Muista! Raakkelin vaihto on ennakoivaa kunnossapitoa. Saatavana myös nikkeli/teflon-pinnoitetut terät.

 

Stensiilien varastointijärjestelmät

Toimitamme valmiit stensiilien varastointijärjestelmät joko seinä- tai pöytämallisena. Pöytämallinen varastointijärjestelmä on suunniteltu pieniin tarpeisiin jossa varastointikapasiteetti rajoittuu 80 kappaleeseen stensiilitaskuja. Seinämalliseen kehykseen saa 3 x 100 kpl taskuja/stensiilejä ja niitä voi tarpeen tullen asentaa lisää vierekkäin.

Stensiilitaskut ovat kestävää PE materiaalia ja ne suljetaan vetoketjulla, taskut ovat joko läpinäkyviä tai mustia ESD suojattuja.

Läpinäkyvät muovitaskut (LxK):
625x440 / 625x600 / 625x780 / 695x600 / 725x1390mm

Mustat ESD muovitaskut (LxK):
625x560 / 625x600 / 625x780mm